На сьогоднішній день основний матеріал, з якого виготовляються сучасні ванни, це сталь, акрил і чавун. Хоча останній все менше і менше користується популярністю через свою маси, будучи незручним в монтажі і транспортуванні. Основним же попитом користуються ванни з акрилу і сталі.

Дійсно, багато хто не завжди можуть визначити для себе, якому ж матеріалу все таки віддати перевагу у своєму виборі. Адже обидва матеріалу мають не тільки переваги, але так само і недоліки.

Переваги акрилових ванн в тому, що вони не мають емалі, якій обробляються всі сталеві ванни. І навіть якщо Ви випадково упустите на її поверхню який-небудь металевий предмет (інструмент під час монтажу або що-небудь ще), то швидше за все сама поверхня не пошкодиться. Чого не скажеш про сталеву, де легко відколотися частина емалі. Реставрація ж Вам обійдеться в певну суму.

Але повертаючись до акрилу, хочеться так само сказати, що ванни з даного матеріалу "бояться" подряпин, які легко можна нанести, полощучи наприклад в ній речі, що мають відносно гостру фурнітуру (гудзики, застібки, запонки). На сталевий поверніть, покритою емаллю це у Вас навряд чи вийде.

Наступний момент - тепловіддача. Зрозуміло, що в акрилі вона краще, ніж в метале. Акрилова ванна за визначенням не буває холодною. А сталева, в якій би температурної середовищі вона не перебувала, завжди буде холодної у зв'язку з особливостями сировини, з якої вироблено.

Безумовно, що якщо і ту і цю наповнити гарячою водою, то різниці між ними не відчуєш. Ну а якщо приймати душ?

Ну і останній аргумент - це, мабуть ціна.

Акрилові ванни, як правило, знаходяться в більш дорогий цінової категорії, в той час як сталеві ванни того ж типу і розміру коштують на порядок нижче, ніж її акриловий аналог. І часто саме цей аргумент є одним з основних при виборі продукції.

Тому, універсальних порад, яка ж ванна краще - акрилова або сталева - існує. Це теж саме, як якщо порівнювати два будинки - з цегли і з дерева. Всі визначає потребу, ну і само собою - ціна.

Але й свідомо низька ціна, наприклад, за сталеву ванну, може тільки на перший погляд говорити про вдалу покупку. Вся справа в тому, що дешеві сталеві ванни покриті емаллю, яка має властивість з часом жовтіти. Ніколи не бачили жовтих ванн, в той час, коли її "природний" колір - білий?

А ще низька ціна сталевої ванни прямо вказує на те, що робили її, наприклад, в одному з китайських бараків, при цьому використовуємо не санітарну емаль, а "самопальную" токсичну. Так, і таке буває. Але до наших товра це ніяк не відноситься, оскільки ми вже давно визначилися, з якими постачальниками і з якими брендами слід працювати, а яких не пропонувати ні в якому разі.

Ми вважаємо, що саме вдале рішення на сьогоднішній день - це сталеві ванни від польського виробника

Це Вам не Китійського "розробка". Така ванна буде довгий час служити Вам до тих пір, поки Ви самі не захочете її поміняти на іншу.